Yahoo
NOS Nieuws

Tabloid Daily Mail bevestigt interesse in Yahoo

De Britse tabloidkrant Daily Mail bevestigt dat het beginnende gesprekken voert over het kopen van Yahoo. Dit werd gisteren al gemeld door The Wall Street Journal. Volgens een woordvoerder is er nog allerminst zeker dat de deal ook doorgaat.

De Daily Mail zou het bedrijf samen met private investeerders willen overnemen. De krant, die een van 's werelds grootste nieuwssites heeft, is lang niet de enige met interesse in Yahoo. Zoekgigant Google en Verizon, een Amerikaanse telecomprovider, horen bij de tientallen geïnteresseerden.

Volgens techsite Re/code hebben ze tot volgende week maandag de tijd om een bod uit te brengen.

Marissa Mayer

Yahoo, ooit een grote speler op het internet, worstelt al tijden met het vinden van een nieuwe strategie. Een paar jaar geleden werd Marissa Mayer, afkomstig van Google, aangesteld als de nieuwe topvrouw. Zij moest het bedrijf nieuw leven inblazen.

Dat leek in eerste instantie te lukken. Het bedrijf ging op overname-pad. Zo kocht het bedrijf onder meer blogplatform Tumblr en ook nog verschillende andere apps. Maar al die overnames zorgden niet voor de nodige herleving. Waardoor Yahoo uiteindelijk in de verkoop is beland.

Desondanks is de site van Yahoo News nog altijd heel populair. Volgens onderzoeksbureau worden alleen Facebook en Google beter bezocht. Daardoor kan het voor bedrijven als de Daily Mail een interessante koop zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl