Mathieu van der Poel in zijn vorig jaar veroverde wereldkampioenstrui bij het veldrijden.
NOS Wielrennen

Van der Poel wint MTB-wedstrijd in Beringen

De overstap naar het mountainbiken lijkt voor veldrijder Mathieu van der Poel goed te verlopen. In het Belgische Beringen won de Nederlander een wedstrijd in de Pearl Izumi Cup . De wereldkampioen veldrijden van vorig jaar wil zich op de mountainbike plaatsen voor de Olympische Spelen.

De Nederlander viel drie ronden voor het einde aan, maar een aflopende ketting zorgde ervoor dat de Belg Jens Schuermans terug kon komen. Met een aanval op een klimmetje in de laatste ronde zorgde Van der Poel alsnog voor de beslissing.

Over twee weken gaat het echte werk beginnen. Dan rijdt Van der Poel in het Australische Cairns voor het eerst een wereldbekerwedstrijd. "Er is nog veel werk aan de winkel voor de komende wereldbekerwedstrijd in Cairns. Ik heb gelukkig nog twee weken de tijd om ervoor te zorgen dat mijn conditie 100 procent is," zei Van der Poel na de wedstrijd. Een maand geleden liep hij bij een val een knieblessure op.

Programma

Vervolgens staan voor Van der Poel in mei de EK in het Zweedse Husqvarna, en in juni de WK in het Tsjechische Nove Mesto op het programma. Op deze toernooien zal de Nederlander kwalificatie moeten afdwingen voor de Spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl