Paul de Leeuw schoof zondagmiddag aan als gastpresentator bij Langs de Lijn
NOS Nieuws

Paul de Leeuw in Langs de Lijn: alles is leuk hier

Vandaag ging "een stukje hemel" voor hem open, zoals Paul de Leeuw zelf aangaf. Hij schoof in de middag aan bij Hugo Borst en Henry Schut als gastpresentator van NOS Langs de Lijn.

De Leeuw ontving in maart de Beeld en Geluid oeuvre-award. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een man of vrouw die van bijzondere betekenis is voor het Nederlandse televisielandschap. Tijdens de uitreiking liet hij zich ontvallen op werkgebied nog één doel te hebben: Langs de Lijn presenteren.

En die droom kwam zondagmiddag dus uit. Vijf uur lang praatte hij over sport, nieuws en muziek ("waarom draaien jullie nooit liedjes uit 2016?"). De Leeuw bakte zelfs een taart voor zijn eenmalige collega's, zo blij was hij.

"Ik vond het fantastisch", vertelde hij na afloop. "Ook om eens achter de schermen te kijken: hoe de redacteuren aan het werk zijn. Hoe de eindredacteur het allemaal regelt en de jongens bijpraat. De concentratie. Geweldig!"

Als kind al luisterde de presentator altijd naar Langs de Lijn. "Mijn familie was heel erg sport-minded. Ik zat dan boven op mijn kamertje huiswerk te maken en radio te luisteren." Zelf is De Leeuw geen sportfanaat, maar toch vond hij het een mooi programma. "Door Langs de Lijn blijf je altijd bij over de dingen die op sportgebied gebeuren."

Hij hoopte ooit eens het programma te mogen presenteren. "Het was natuurlijk onbereikbaar omdat ik helemaal geen sportidioot ben, maar omdat ik die prijs heb gewonnen is het me nu gegund", zegt De Leeuw.

"Het was echt wat ik had verwacht. Ik heb in 2000 namelijk meegedaan aan Radio Olympia dus ik weet een beetje van de hoed en de rand", aldus de presentator. "Het is heel geconcentreerd radio met elkaar maken. Ik vond het heel leuk met Henry en met Hugo, alles is leuk hier!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl