Jihadist met IS-vlag
NOS Nieuws

Australische IS-aanhanger kerft leus in voorhoofd celgenoot

In een Australische gevangenis heeft een IS-aanhanger een strijdleus gekerfd in het voorhoofd van zijn celgenoot, melden Australische media. Het slachtoffer is een 40-jarige veteraan uit het Australische leger. De directeur van de gevangenis in de staat New South Wales is opgestapt naar aanleiding van het voorval.

De extremistische gedetineerde zou afgelopen donderdag zijn celgenoot met een scheermesje hebben aangevallen. In het voorhoofd van de veteraan kerfde hij 'e4e', wat staat voor 'an eye for an eye', (oog om oog, tand om tand) een spreuk die zowel in de Bijbel als in islamitische teksten voorkomt.

Islamitische Staat gebruikt de leus om zijn wreedheden te rechtvaardigen.

Onderzoek

De 18-jarige IS-sympathisant zou zijn celgenoot ook hebben geslagen, bij de keel hebben gegrepen en met kokend water hebben bewerkt. "Ik ben ontsteld dat deze man samen met de veteraan was opgesloten", reageerde de directeur van de gevangenis bij de stad Kempsey. Hij heeft een onderzoek gelast en besloot zelf zijn functie ter beschikking te stellen.

De radicale gedetineerde is overgebracht naar een extra-beveiligde gevangenis, het slachtoffer ligt in het ziekenhuis.

De veteraan heeft nooit iets te maken gehad met de strijd tegen IS, zijn enige buitenlandse missie vervulde hij in Oost-Timor, nabij Indonesië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl