Wout Weghorst viert zijn tweede treffer

Eenvoudige zege Heracles bij Excelsior

Heracles Almelo heeft een eenvoudige zege geboekt in het uitduel met Excelsior. De frivool spelende Almeloërs hadden alleen het eerste kwartier na rust wat te duchten van de nummer 16 van de eredivisie en wonnen met 3-1.

Al in de zesde minuut was het raak toen Wout Weghorst na een snel genomen vrije trap van Thomas Bruns doelman Tom Muyters verraste met een listig boogballetje. En hij tekende na een prachtig passje van Iliass Bel Hassani tien minuten voor rust ook voor de 2-0 met een schot in de rechterbovenhoek.

Excelsior had voor rust ook nog twee aardige kansen, via Brandley Kuwas (doelman Bram Castro keerde zijn afstandsschot) en Tom van Weert (inzet op de lijn gekeerd).

Wout Weghorst krijgt felicitaties na zijn eerste twee treffers
    Rick Kruys en Jurgen Mattheij balen na de 0-2

Kuwas trof kort na de pauze wel doel; Castro keerde zijn inzet, maar was kansloos toen die het voor een tweede keer probeerde. Excelsior had het daarna even voor het zeggen, maar bij een voorzet van Jaroslav Navratil kon Ramon Zomer in alle rust de hoek uitzoeken. Na zijn doeltreffende kopbal in de zestigste minuut was de wedstrijd op Woudestein wel gespeeld.

Excelsior probeerde nog wel het ritme te vinden van het eerste kwartier na rust, maar slaagde er niet meer in de spanning weer op te voeren.