Maxime Lestienne teleurgesteld
NOS Voetbal

Cocu schrijft Lestienne nog niet af

Het is zeer de vraag of Maxime Lestienne ook volgend seizoen bij PSV speelt. Sinds het overlijden van zijn beide ouders afgelopen najaar heeft de Belg - logischerwijs - ook voetballend een terugslag gehad.

Lestienne moet het tegenwoordig vooral doen met invalbeurten, maar daarnaast wil trainer Phillip Cocu dat hij nadrukkelijker aanwezig is op de trainingen.

"Maxime heeft natuurlijk een heel moeilijke tijd gehad. Daar heeft iedereen alle begrip voor, maar er komt een periode dat-ie moet aanpikken, naar de vorm moet toegroeien die hij had. Want hij heeft heel veel klasse in huis."

Cocu: Lestienne heeft goed signaal afgegeven

Lestienne is door PSV gehuurd van Al Arabi en de optie tot koop bedraagt 9 miljoen euro. Dat bedrag is PSV niet van plan op tafel te leggen. Een nieuwe verhuurperiode lijkt eveneens uitgesloten. De Belg heeft ook niet veel tijd meer om de PSV-leiding ervan te overtuigen hem in Eindhoven te houden.

Cocu: "We hebben een grote selectie. We moeten afwegen wie speelt, op de bank zit en zelfs buiten de groep valt. Maar ik moet zeggen dat Maxime op de laatste trainingen een goed signaal heeft afgegeven. Dat is het allerbelangrijkste."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl