Een gebruikelijk beeld van de laatste weken: een juichende Hakim Ziyech. Feyenoord is gewaarschuwd.
NOS Voetbal

Twente extra getergd nu Feyenoord op bezoek komt

Getergd. Zo is de stemming bij FC Twente het best te omschrijven. Weer kregen de Enschedeërs deze week drie punten aftrek en zondag komt uitgerekend Feyenoord op bezoek. De ploeg waarvan de directeur, Eric Gudde, zich niet bepaald vleiend uitliet over Twente.

Twente vocht zich in de vorige wedstrijd knap langs Willem II (2-3) en klom daardoor naar de tiende plaats. Maar twee dagen later was die euforie verdwenen. De licentiecommissie van de KNVB strafte Twente voor de derde keer met drie punten aftrek als gevolg van de financiële wanorde. Gevolg: Twente is teruggezakt naar de dertiende plaats.

Ze zijn bezig aan een erg goede reeks. Knap, gezien de omstandigheden.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst

Als een verrassing kwam de straf niet. Toch sprak trainer René Hake zijn frustratie uit. "Het is een nieuw moment van teleurstelling, omdat datgene waar we na de winterstop mee bezig zijn op deze manier toch weer teniet gedaan wordt."

"Frustrerend, maar we hebben er geen invloed op"

Vorige week sprak Feyenoord-directeur Eric Gudde niet al te lovend over de penibele situatie in Enschede. "Er zat enorm veel lucht in de boeken", zei Gudde in Voetbal International. "Dat klopte gewoon niet. Kun je nagaan, toen wisten we de rest nog niet eens. Er ligt echt een taak voor de KNVB en de licentiecommissie om de clubs snel duidelijkheid te geven."

Weliswaar deed Gudde zijn uitspraken als commissaris van de Eredivisie CV, maar bij Twente kan Feyenoord voorlopig even geen goed meer doen.

Feyenoord

Feyenoord wil het seizoen in de eredivisie als derde afsluiten. En via de bekerfinale (24 april) toch nog een hoofdprijs pakken. Trainer Giovanni van Bronckhorst beseft dat Twente, ondanks het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen, geen makkelijke wedstrijd zal worden. "Ze zijn bezig aan een erg goede reeks. Knap, gezien de omstandigheden".

Giovanni van Bronckhorst

Natuurlijk zijn ook zondag alle ogen bij Twente weer gericht op de man in vorm: Hakim Ziyech. Van Bronckhorst: "De sterkte van Twente is niet alleen Ziyech, maar het is duidelijk dat we goed op hem moeten letten."

Twente moet het zondag tegen Feyenoord doen zonder middenvelder en aanvoerder Felipe Gutiérrez. De Chileen is naar zijn vaderland vertrokken om bij de geboorte van zijn tweede kind te zijn. Bruno Uvini is nu de aanvoerder. Bij Feyenoord ontbreekt de al langer geblesseerde verdediger Terence Kongolo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl