Phillip Cocu wil dat PSV zaterdag tegen Willem II vooral aan winnen denkt en niet aan het doelsaldo
NOS Voetbal

Cocu: seizoen niet geslaagd bij missen landstitel

Voor PSV-trainer Phillip Cocu is het zonneklaar. Het seizoen is mislukt als de club naast de landstitel grijpt. "De doelstelling is om kampioen te worden. Als dat niet lukt, is het seizoen niet geslaagd. Ik kan er dan niet tevreden over zijn", zei de coach in aanloop naar het thuisduel met Willem II van zaterdag.

Het treffen met de nummer vijftien van de eredivisie mag volgens Cocu niet lichtzinnig worden opgevat. "Het gaat allereerst om wedstrijden winnen en zeker in deze fase van het seizoen is dat niet makkelijk", benadrukte Cocu.

"Er is geen enkele tegenstander waarvan je op voorhand kan zeggen: we gaan wel even aan het doelsaldo werken. Wij moeten ons nu alleen maar focussen op de laatste vijf wedstrijden."

Cocu: seizoen niet geslaagd bij missen landstitel

De coach ontving vrijdagochtend goed nieuws over Jürgen Locadia, die van de medische staf groen licht heeft gekregen en daarom inzetbaar is zaterdagavond. De spits kampte met een blessure aan de rechterenkel.

Cocu mist wel de geschorste Jeffrey Bruma en de geblesseerde Andrés Guardado (dijbeen). “Hij is alweer buiten", zei Cocu over de Mexicaan. "Hij traint nog individueel, maar we zijn content dat hij alweer buiten is. Dat is een goed teken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl