Frank de Boer gebruikt een scootmobiel vanwege zijn achillespeesblessure
NOS Voetbal

Concentratie nog vijf duels sleutelwoord De Boer

Nog vijf wedstrijden moet Ajax PSV voor zien te blijven in de strijd om de landstitel. Dat vereist volgens trainer Frank de Boer opperste concentratie van zijn jonge groep. Ook zaterdag in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur.

"We proberen de jongens continu op scherp te houden en randzaken randzaken te laten zijn. Deze groep heeft dat wat meer nodig", laat De Boer weten.

We kunnen Kenny Tete zomaar weer nodig hebben.

Frank de Boer

Hij geeft twee voorbeelden. "Mitchell Dijks liet een keer een tattoo zetten een dag voor de wedstrijd. Dat kan gewoon niet. Kijk eens naar Rafael Nadal. Al die maniertjes van hem vind ik zo irritant, maar dat is zijn manier om zich te focussen. Het levert hem dus wel wat op."

De Amsterdammers staan twee punten voor op PSV. "Punten morsen kan ons duur komen te staan", weet De Boer. "We moeten zorgen dat we nog vijf wedstrijden winnen."

De Boer is blij dat hij achterin weer keuzes kan gaan maken

De coach van Ajax is blij dat Kenny Tete vanavond zijn rentree gaat maken bij Jong Ajax. De rechtsback scheurde in januari zijn enkelband af.

"Ik ben blij dat ik straks weer een keuze kan maken", aldus De Boer. "We zitten heel dun in de verdedigers. Er staan er volgens mij vijf op scherp, dus we kunnen hem zomaar weer nodig hebben. Hij oogt fris en ik ben blij dat hij er weer aankomt."

De Boer en Cocu geven hun mening over titelrace

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl