Jordan Spieth beleeft een uitstekende eerste dag op de Masters
NOS Sport

Titelhouder Spieth meteen op stoom op de Masters

Jordan Spieth gaat na de eerste ronde van de Masters in Augusta aan kop. De titelhouder heeft op de eerste major van 2016 een voorsprong van twee slagen op de Nieuw-Zeelander Danny Lee en de Ier Shane Lowry.

Spieth imponeerde met solide spel op de winderige banen van Augusta National en hoefde als enige van de 89 deelnemers geen enkele bogey te incasseren. Wel was hij goed voor zes birdies, waardoor hij uitkwam op 66 slagen, zes onder par.

Groene jasje

De pas 22-jarige Spieth jaagt op zijn tweede groene jasje op rij, de begeerde trofee die bij de winst op de Masters hoort. Slechts drie andere grootheden uit het golf verdedigden in de 82-jarige historie van het toernooi met succes hun titel: Jack Nicklaus, Nick Faldo en Tiger Woods.

De Australiër Jason Day had lange tijd zicht op een goede klassering, maar op de laatste holes ging het flink mis voor de nieuwe nummer een van de wereld. Met 72 slagen staat hij op zes slagen van Spieth, de nummer twee van de wereld, gedeeld 21ste.

Bal in het water

De start van Day was met een eagle en drie birdies op de eerste negen holes nog veelbelovend. Op de vijftiende hole had hij echter al drie putts nodig voor een bogey, waarna hij op de zestiende een triple bogey moest noteren nadat zijn bal in het water was beland. Ook op de zeventiende verloor hij een slag.

Rory McIlroy, de mondiale nummer drie, staat negende met twee onder par. Ook hij had het met twee bogeys op de laatste drie holes lastig in de slotfase.

Joost Luiten is er dit jaar niet bij op de Masters, omdat hij niet bij de vijftig beste golfers hoort op de wereldranglijst. In 2015 slaagde de Bleiswijker er niet in om in Augusta de cut halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl