NOS Nieuws

FBI kan nieuwere iPhones niet kraken

De methode die de FBI heeft gebruikt om de iPhone 5c van San Bernardino-dader Syed Farook te kraken, werkt niet op nieuwere telefoons. Dat heeft FBI-directeur James Comey gezegd in een toespraak op Kenyon College in Ohio.

De directeur zei dat de FBI een hulpmiddel heeft gekocht om bij de informatie te komen die op de iPhone 5c stond. De methode werkt volgens Comey niet op de 5s of de 6s.

De directeur zei dat de opsporingsdienst overweegt Apple te vertellen hoe de hack werkt.

Met zijn opmerkingen verklapt Comey mogelijk ook iets over de methode die de FBI heeft gehanteerd. Waarschijnlijk is het gelukt het deel van het opslaggeheugen dat bijhoudt hoe vaak iemand de ontgrendelcode invoert handmatig te wissen. Daardoor kan men blijven gokken.

Bij nieuwere iPhones is dit door de secure enclave niet mogelijk, omdat die los van het geheugen ook het aantal inlogpogingen registreert.

Comey ging in het gesprek met studenten niet in op welke methode er precies is gebruikt. Ook is het officieel nog onbekend welk bedrijf het hulpmiddel heeft geleverd, al gaat iedereen ervan uit dat het gaat om het Israëlische bedrijf Cellebrite.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl