De Tweede Kamer ondervraagt Van der Steur over terreuraanpak
NOS Nieuws

Van der Steur onder vuur in Tweede Kamer

Minister Van der Steur ligt onder vuur in de Tweede Kamer. PVV-leider Wilders, de eerste spreker in het vervolg van het debat over de aanslagen in Brussel, stelde dat de minister van Veiligheid en Justitie er een gigantische puinhoop van heeft gemaakt. Hij vroeg hoelang "meneer de minister" nog denkt te kunnen blijven zitten. "Is het geen tijd om op te stappen?"

De meeste sprekers van de oppositie gingen minder ver, maar willen vandaag wél heldere uitleg over wat er allemaal is misgegaan rond de informatie die Nederland van de VS kreeg over één van de terroristen in Brussel. Ze vinden dat de minister te weinig uitdraagt dat de terreurbestrijding bij hem in goede handen is.

Veel woordvoerders zeiden dat het hen een ongemakkelijk gevoel geeft dat een debat over terrorisme is uitgemond in een soort functioneringsgesprek over de minister. "Het probleem is niet dat hij de FBI en de NYPD door elkaar haalt, het probleem is dat hij geen urgentie uitstraalt", zei Segers van de ChristenUnie.

Ook VVD-fractievoorzitter Zijlstra was kritisch over het optreden van de eigen minister. Hij zei dat de brief die Van der Steur deze week aan de Kamer stuurde inmiddels veel heeft opgehelderd, maar dat hij nog wel een aantal vragen heeft. Hij wil bijvoorbeeld weten of Van der Steur urgente mailtjes over terrorisme voortaan wel opent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl