Wegblokkade in de E411 bij Spontin richting Luxemburg
NOS Nieuws

Meer wegblokkades in Wallonië tegen chaos met tolheffing

In Wallonië neemt het aantal wegblokkades door boze vrachtwagenchauffeurs toe. Gisteravond waren het er 25, terwijl er eerder op tien plekken op de Waalse snelwegen blokkades waren.

De chauffeurs protesteren tegen de chaotische invoering van de tolheffing voor vrachtwagens op de Belgische snelwegen. Sinds maandagochtend zijn alle snelwegen in het zuidwesten van België dicht. Er was vanmorgen ook een langzaamaan actie met tien vrachtwagens in Vlaanderen op de snelweg E40 van Brussel naar Gent.

De Waalse chauffeurs hopen door hun protest voorlopig vrijstelling te krijgen. Ook Nederlandse chauffeurs klaagden steen en been. Veel kastjes die de gereden kilometers moeten registreren werken niet of slecht. De Belgische minister van Mobiliteit beloofde minister Schultz gisteren voorlopig coulant te zijn voor Nederlandse vrachtwagenchauffeurs die buiten hun schuld om zonder kastje over de Belgische tolwegen rijden.

Geen benzine

In de provincies Luik en Henegouwen hebben een tiental tankstations geen benzine meer. Door de blokkades kunnen ze niet worden bevoorraad.

De protesterende vrachtwagenchauffeurs blokkeren onder meer de toegang tot de brandstofdepots van Feluy in Henegouwen en Wandre in Luik, meldt de Belgische federatie van brandstofhandelaars.

De blokkades op de snelwegen in Wallonië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl