Gianni Infantino arriveert een maand geleden voor zijn eerste werkdag als FIFA-voorzitter
NOS Voetbal

Ook Infantino komt voor in Panama Papers

In de Panama Papers is ook de naam van kersvers FIFA-voorzitter Gianni Infantino opgedoken. Volgens de Süddeutsche Zeitung heeft de Zwitser in zijn tijd als secretaris-generaal van de UEFA dubieuze contracten getekend.

Niet bewezen

Infantino verkocht in 2006 de tv-rechten voor drie seizoenen Champions League in Ecuador aan de Argentijnse sportrechtenhandelaren Hugo en Mariano Jinkis, die door de FBI zijn aangeklaagd in het FIFA-schandaal. Later kochten ze ook de rechten voor de UEFA Cup en de Europese Supercup.

Vader en zoon Jinkis betaalden een bedrag van 139.000 dollar en verkochten die al eerder voor 340.000 dollar door aan aan televisiezender Teleamazonas. Het is niet bewezen dat Infantino daar iets van af wist.

Reactie UEFA en Infantino

De UEFA laat weten dat er niets geks aan de deal is. "Het was een open proces. Wat er met de rechten gebeurd is nadat wij ze hebben verkocht, dat zijn niet onze zaken. En dat Infantino zijn handtekening zette was een standaardprocedure."

Dat beaamt Infantino zelf ook: "Ik ben zelf nooit bij die deal betrokken geweest. Er is ook geen indicatie dat iemand iets fout heeft gedaan. Ik zal in ieder geval niet accepteren dat er aan mijn integriteit wordt getwijfeld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl