NOS Nieuws

Vanavond Nederland Kiest over Oekraïne-referendum

  • Bernice Willemsen / NOS
    De uitzending wordt gepresenteerd door Dionne Stax en Rob Trip
  • Bernice Willemsen / NOS
    Ook fractieleiders uit de Tweede Kamer komen aan het woord

Morgen mogen we stemmen over het associatieverdrag met Oekraïne. Met nog één dag te gaan tot het referendum zitten veel mensen nog met vragen. Waar stemmen we over? Wat zijn de belangrijkste argumenten om voor of tegen te stemmen? En heeft het wel zin om je stem uit te brengen?

Om deze en andere vragen te kunnen beantwoorden, besteedt de NOS vanavond in een speciale uitzending aandacht aan het referendum. In het programma komen voor- en tegenstanders van het verdrag aan het woord en ook zullen enkele fractievoorzitters uit de Tweede Kamer hun opwachting maken.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Victoria Koblenko

In de uitzending spreken vier voor- en vier tegenstanders zich uit over het associatieverdrag. Namens het ja-kamp zijn dat onder anderen Michiel van Hulten van het actieplatform Stem Voor Nederland en actrice Victoria Koblenko, die van Oekraïense komaf is.

Ook zijn er vier tegenstanders van het verdrag, onder wie filosoof Thierry Baudet en journalist Jort Kelder.

Daarnaast komen ook de fractievoorzitters van de zes grootste partijen aan het woord. Zijlstra (VVD), Samsom (PvdA), Roemer (SP), Buma (CDA), Wilders (PVV) en Pechtold (D66) gaan in gesprek over het onderwerp met presentator Rob Trip.

Voor of tegen het associatieverdrag met Oekraïne?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl