NOS NieuwsAangepast

Brand Moerdijk onder controle

De deken van blusschuim die de brandweer in Moerdijk over de grote brand heeft gelegd, heeft succes gehad. Rond 00.15 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

De brandweer begon aan het eind van de avond met het gefaseerd aanbrengen van een dikke laag blusschuim op de brandhaard.

Martin Hudepohl van de brandweer Midden- en West-Brabant zegt dat het nablussen nog geruime tijd kan duren. "Door de schuimdeken is de brand zo goed als uit. Maar onder ingestorte delen kan het nog branden."

Deuren en ramen

De brand in chemiebedrijf Chemie-Pack ontstond gistermiddag rond 14.30. Door de aanwezige chemische stoffen in de loods ontstonden explosies. Ook de naastgelegen kantoorpanden en het bedrijf Wärtsilä zijn door de brand in de as gelegd.

Enorme rookwolken dreven in de richting van Dordrecht. Bij de brand zijn volgens burgemeester Wim Denie van Moerdijk geen stoffen vrijgekomen die voor mensen gevaarlijk zijn. In de wijde omtrek moesten bewoners voor de zekerheid deuren en ramen gesloten houden.

Toegankelijk

De Onderzoeksraad voor Veiligheid van Pieter van Vollenhoven is een onderzoek begonnen naar de brand. De raad richt zich vooral op de oorzaak en de manier waarop de crisis is bestreden.

De A16 en A17 waren ter hoogte van Moerdijk tijdelijk afgesloten vanwege de grote rookontwikkeling. Ook lag al het trein- en scheepvaartverkeer in de omgeving lange tijd stil.

Een deel van het industrieterrein in Moerdijk is vanmorgen weer toegankelijk voor werknemers van de andere bedrijven die er gevestigd zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl