Nabestaanden een jaar na de ramp met Germanwings in Zuidwest-Frankrijk
NOS Nieuws

Rouwadvertentie piloot Germanwings valt slecht

  • Judith van de Hulsbeek

  • Judith van de Hulsbeek

Nabestaanden van de ramp met het GermanWings-toestel hebben vol ongeloof gereageerd op een rouwadvertentie die de ouders van de piloot dit weekend in een lokale krant plaatsten.

Copiloot Andreas Lubitz vloog meer dan een jaar geleden het toestel met aan boord 149 passagiers en bemanning tegen een Alpenwand. Niemand overleefde het.

Saamhorigheid

In de advertentie in de Westerwälder Zeitung bedanken Lubitz’ ouders de mensen in de stad Montabauer voor de saamhorigheid en het respect voor hun privacy na de ramp.

Ze bedanken ook alle mensen die hun geschreven hebben, op bezoek zijn gekomen en bloemen hebben gelegd op het graf van 'Andy'. "We hebben een beminnelijk en waardevol mens verloren", schrijven ze.

In de advertentie wordt met geen woord gerept over de slachtoffers of de nabestaanden van de daad van hun zoon. Ouders van de slachtoffers reageerden ontzet.

"We kunnen onze vermoorde kinderen alleen nog op de begraafplaats bezoeken en dan omschrijf je de dader daarvan als waardevol mens. We kunnen onze woede niet onder woorden brengen", laten de nabestaanden via hun advocaat weten aan de Bild Zeitung.

Er is begrip voor het verdriet van de ouders. "Maar om deze dankwoorden zo publiek te zeggen, en het met geen woord over de 149 slachtoffers te hebben, voor zulke onwetendheid en zo’n gebrek aan medeleven, daar heb ik geen woorden voor", aldus een vader van een van de slachtoffers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl