Nacer Bouhanni, zonder horloge, tijdens een persconferentie voor de Tour-start in Utrecht
NOS Wielrennen

Wielrenner Bouhanni ruziet met Franse juwelier

De Franse wielrenner Nacer Bouhanni is afgelopen weekeinde geweigerd bij een juwelier in zijn woonplaats Nancy. De 25-jarige Cofidis-renner wilde een duur horloge kopen, maar werd door het personeel niet toegelaten tot de winkel.

De sprinter van Algerijnse afkomst maakte zich op Facebook erg boos over het voorval. Hij had zijn oog laten vallen op een horloge van enkele duizenden euro's in de etalage, maar ondanks aandringen van de temperamentvolle Bouhanni ging de deur niet open.

"Voordat ik wegging, heb ik ze aangeraden om zich te informeren wie ik ben", zei Bouhanni tegen de Franse pers. "Ik vond het zo schandalig dat ik het op Facebook heb gezet." Volgens de juwelier bonsde de wielrenner een paar keer hard op de deur, terwijl er ook een bel is, en riep hij uit: 'ik ben de miljonair van Nancy!'

Heetgebakerd

Bouhanni staat in het wielerpeloton bekend als een heetgebakerd type. Door zijn agressieve rijstijl is de voormalige amateurbokser geregeld betrokken bij incidenten. Zo deelde hij vorige maand in de eindsprint van de tweede rit van Parijs-Nice een elleboogstoot uit aan Michael Matthews, waarop hem de ritzege werd ontnomen.

Elleboog Bouhanni levert Matthews ritwinst op

In oktober schreef Bouhanni de Sluitingsprijs in Putte Kapellen op zijn naam, maar werd er na afloop geklaagd dat hij onderweg drie renners een klap had verkocht. "Hij verwart wielrennen nog steeds met boksen", zei de Duitse sprinter André Greipel al eens over Bouhanni.

Excuses

De affaire rond de juwelier in Nancy is al met al zonder slag of stoot verlopen. De eigenaar heeft Bouhanni zijn excuses aangeboden. Volgens de juwelier berust het allemaal op een misverstand en heeft de weigering niets te maken met discriminatie. Bouhanni heeft de excuses geaccepteerd en roept via Facebook iedereen op de juwelier niet te veroordelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl