De West-Indies vieren het wicket van Jos Buttler
NOS Sport

Cricketers West-Indies veroveren titel

De cricketers van de West-Indies zijn wereldkampioen Twenty20 geworden. In een buitengewoon spannende finale in Mumbai werd op twee ballen van het einde afgerekend met Engeland.

De Engelsen batten eerst en bleken de grootste moeite te hebben met spinner Samuel Badree, die snel twee wickets pakte. Aan de hand van Joe Root (54 runs) werd alsnog een totaal van 155 runs neergezet, maar dat leek iets te weinig.

De West-Indies waren echter ook snel een paar man kwijt, inclusief superster Chris Gayle. Door uitstekend batten van Marlon Samuels (85 not out) bleef het lang spannend, maar met zes ballen voor de boeg en nog 19 runs nodig, leek de titel binnen voor Engeland.

In de laatste over ontpopte Carlos Brathwaite zich echter als held van de avond. Hij joeg de eerste vier ballen van bowler Ben Stokes de tuin uit en bezorgde daarmee zijn land, na 2012, de tweede wereldtitel.

West-Indies veroveren wereldtitel Twenty20

Dubbel raak

Eerder op de dag was het ook al raak voor de vrouwen van de West-Indies. Zij waren in de finale verrassend te sterk voor Australië, dat de laatste drie edities op zijn naam had gebracht. De pas 18-jarige Hayley Matthews werd gekroond tot speelster van de wedstrijd met haar 66 runs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl