Peter Sagan ontvangt de felicitaties van Fabian Cancellara

Sagan draagt overwinning op aan overleden renners

Peter Sagan heeft zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen opgedragen aan de deze week overleden Belgische wielrenners Antoine Demoitié en Daan Myngheer en aan zijn ploegmaat Maciej Bodnar die gisteren ten val kwam.

"We moeten stilstaan bij de twee jongens die deze week zijn overleden. Erg triest. Ik wil mijn overwinning aan hen opdragen, maar ook aan Bodnar. Hij viel erg hard in de training en kon daardoor vandaag niet meedoen. Ik wens hem een spoedig herstel toe. We zien je snel terug", sprak Sagan na de race.

Sagan reed bij de tweede beklimming van de Paterberg weg bij zijn medevluchter Sep Vanmarcke en kwam solo over de meet. Waarom vertrouwde hij niet gewoon op zijn sprint?

"De koers was hard. Het was supermoeilijk, van begin tot eind. Ik moest beide wielen verwisselen en er waren veel crashes. Niemand wil met mij samenwerken. Dan is het beter om iedereen te lossen."

Volgende week is Parijs-Roubaix. De dubbel lonkt voor de wereldkampioen. "Ik wil eerst plezier hebben van deze grote overwinning. Volgende week is volgende week, niet nu."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl