Een deelnemer tijdens de Maidam manifestatie in Amsterdam demonstreert voor samenwerking met Oekraïne in aanloop naar het referendum

Ja-stemmers referendum betogen op de Dam

Voorstanders van het samenwerkingsverdrag met Oekraïne hebben vandaag op de Dam in Amsterdam een manifestatie gehouden. Aankomende woensdag is het referendum over dat verdrag.

Volgens NOS-verslaggever Edwin van den Berg was de opkomst aan het begin manifestatie niet zo groot maar liep het aantal betogers op tot 300 aan het einde van de bijeenkomst. Er waren vooral mensen die verbonden zijn aan politieke partijen. Ook waren er een aantal tegendemonstraties op de Dam.

De manifestatie werd gepresenteerd door de van oorsprong Oekraïense actrice Victoria Koblenko. Ook aanwezig waren de ministers Hennis, Koenders, VNO-NCW-voorzitter Hans Boer en de politici Halbe Zijlstra (VVD), Jesse Klaver (GroenLinks), Hans Spekman (PvdA), Sybrand Buma (CDA) en Alexander Pechtold (D66).

'Mensen moeten zich nog inlezen'

De manifestatie werd door de organisatie Maidam genoemd. Dat is een verwijzing naar het Maidanplein in Kiev waar ruim twee jaar geleden protesten uitbraken. De betogers eisten meer Europese integratie van de toenmalige Oekraïense regering. Bij de beëindiging van die protesten vielen tientallen doden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl