Herdenking Cruijff in Arena
NOS Voetbal

Indrukwekkend eerbetoon voor Cruijff in Arena

Voor de eredivisiewedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle in de Amsterdam Arena is uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Johan Cruijff. Jordi Cruijff, zaterdagavond nog van de partij bij Barcelona-Real Madrid, was namens de familie aanwezig.

  • ajaximages
    Drie oud-ploeggenoten en zijn zoon op een rij: Wim Jansen, Jordi Cruijff, Sjaak Swart en Wim Suurbier
  • ajaximages
    Davy Klaassen overhandigt Jordi Cruijff het shirt van Ajax

Er was een minuut stilte, terwijl alle 22 spelers met rouwbanden op het veld stonden. In de middencirkel werd een groot Ajax-shirt met nummer 14 uitgerold, met daarnaast ook grote shirts van FC Barcelona en het Nederlands elftal. Alle supporters werden betrokken bij een speciale choreografie op de volgepakte tribune.

De spelers van Ajax droegen tijdens de warming-up een herdenkingsshirt en op het wedstrijdtricot prijkt een speciale badge ter nagedachtenis aan Cruijff. Ook op de grote schermen en de boarding met LED-verlichting werd op verschillende manieren stilgestaan bij het overlijden van de nummer 14.

  • NOS
    Johan Cruijff wordt herdacht in de Amsterdam Arena
  • NOS
    De Amsterdam Arena herdenkt Johan Cruijff

'Gràcies Johan'

Zaterdagavond liet FC Barcelona al zien hoe je op grootse wijze afscheid neemt van een grootse voetballer. Het mozaïek, omhoog gehouden door bijna 100.000 supporters, veranderde stadion Camp Nou in een rood-blauwe zee met daarin een levensgrote '14' en de tekst 'Gràcies Johan'.

Terugblik herdenking Cruijff bij Ajax en Barcelona

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl