Branco van den Boomen is de gevierde man bij sc Heerenveen na zijn late treffer tegen Roda JC

Beauty Van den Boomen schenkt Heerenveen zege

sc Heerenveen heeft met de nodige moeite gewonnen bij Roda JC. Dankzij een doelpunt in blessuretijd van Branco van den Boomen zegevierden de Friezen met 2-1 in Kerkrade.

De eerste helft kende weinig opwindende momenten. Heerenveen was de iets betere ploeg, maar voor veel vuurwerk zorgden ook de Friezen niet. Het opvallendste was misschien wel de fikse overtreding van Tom Van Hyfte op Arber Zeneli. De Belg van Roda JC kwam met geel heel goed weg.

Vroeg in de tweede helft kopte uitgerekend Zeneli uit een voorzet van Slagveer raak. Met een dubbele wissel probeerden de Limburgers meteen de bakens te verzetten.

Dat leek geen effect te hebben, maar na een kwartiertje was het toch raak. Een schot van invaller Kristoffer Peterson belandde op de paal, waarop Van Hyfte de terugspringende bal simpel binnen tikte: 1-1.

In de slotfase straalde Roda JC eindelijk de wil uit om te winnen. Het drong Heerenveen terug en zag opnieuw Van Hyfte een opgelegde kans om zeep helpen. De man die eigenlijk niet meer op het veld had mogen staan, knalde van dichtbij over.

Beauty Van den Boomen

Op het moment dat de wedstrijd gespeeld leek, sloegen de Friezen alsnog toe. Een vrije trap in blessuretijd van Branco van den Boomen zeilde op schitterende wijze over doelman Benjamin van Leer in de verre hoek.