Davy Klaassen juicht na doelpunt
NOS Voetbal

'Eerbetoon Cruijff krijgt pas glans bij zege Ajax'

Met nog zes wedstrijden voor de boeg moet Ajax scherp blijven om de koppositie vast te houden. De ploeg van trainer Frank de Boer kan een misstap zoals tegen NEC (2-2) niet meer veroorloven. Davy Klaassen en Jasper Cillessen waken dan ook voor gemakzucht in het duel met PEC Zwolle, dat in het teken staat van Johan Cruijff.

Voor en tijdens de wedstrijd zullen er veel activiteiten plaatsvinden ter nagedachtenis van de overleden Cruijff. "Het kan ook afleiden, maar dat mag niet meespelen. Het wordt een mooi eerbetoon voor Cruijff, maar we zullen wel moeten winnen om Cruijff een nog mooier eerbetoon te geven", meent Klaassen.

Cillessen en Klaassen willen Ajax scherp houden tegen PEC

Doelman Cillessen vult zijn aanvoerder aan. "We hebben het in de spelersgroep wel over Cruijff, maar we hebben het er vooral over dat we de wedstrijd tegen Zwolle moeten winnen. We zijn wel gewaarschuwd. Ik kan me de verloren wedstrijd tegen FC Twente nog herinneren toen Ajax honderd jaar bestond. En PSV speelde 0-0 tegen Cambuur tijdens het honderdjarig jubileum. Alleen als we winnen is het een mooi eerbetoon."

In de competitie verloor Ajax nog nooit van PEC Zwolle, maar de afstraffing in de bekerfinale van 2014 (5-1) en de 1-0 nederlaag in de Johan Cruijff Schaal van datzelfde jaar staan nog in het geheugen van beide Ajacieden gegrift.

  • ANP
    Jasper Cillessen tijdens de vrijdagtraining van Ajax
  • ANP
    Jasper Cillessen speelt met een masker vanwege een gebroken neus

Klaassen: "De afgelopen jaren hebben we het moeilijk gehad tegen PEC, maar begin dit seizoen speelden we goed tegen ze. We zijn nu koploper. We krijgen nu daardoor meer druk, maar ik denk dat het wel lekker is."

Cillessen zal ondanks zijn gebroken neus gewoon spelen tegen PEC. "Ik heb lekker getraind. Op dit moment voel ik niks meer, dus daar ben ik heel blij mee. In het begin was het vrij pijnlijk. De wondjes zitten er nog en die sprongen allemaal open. Dat deed pijn, maar nu gaat het weer. In het begin ben je wel angstig, maar toen ik merkte dat het masker goed zat, was de angst vrij snel verdwenen."

In het begin was het vrij pijnlijk. De wondjes zitten er nog en die sprongen allemaal open.

Jasper Cillessen
Gebroken neus of niet, Cillessen wil hoe dan ook spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl