Cambuur-keeper Harm Zeinstra treurt na zijn dure blunder
NOS Voetbal

Blunderende Cambuur-doelman: domme pech

Een "klotegevoel" had Cambuur-doelman Harm Zeinstra overgehouden aan het uitduel met De Graafschap. Terwijl de avond voor hem zo mooi was begonnen. Omdat eerste keeper Leonard Nienhuis tijdens de warming-up geblesseerd raakte aan zijn hamstring, kreeg Zeinstra de kans zich te onderscheiden.

Toen de bezoekers na een uur voetbal op een 2-1 voorsprong waren gekomen, gloorden er bovendien drie punten voor de hekkensluiter in de eredivisie en een sprongetje naar de zeventiende plaats. Maar de zege werd toch nog uit handen gegeven. "Het is duidelijk dat ik bij de 2-2 in de fout ging", klinkt het schuldbewust uit de mond van de tweede doelman. "Ontzettend klote."

Verrast

"Er kwam een voorzet vanaf onze linkerkant. Hun spits ging er samen met onze verdediger Darryl Lachman onderdoor en daardoor werd ik verrast door de bal. Domme pech dat die voor de voeten van Van de Pavert valt en zo erin hobbelt. Maar het is hoe het is. We zijn nog niet dood en begraven. Maar het was lekkerder geweest als we hier hadden gewonnen."

Zijn trainer Marcel Keizer reageerde mild op de toch dure blunder. "Hij weet natuurlijk dat hij een foutje gemaakt heeft. Maar het leven gaat gewoon weer verder. Gewoon doorgaan dus."

De 2-2 eindstand was wel wrang, want allerminst terecht, vond de coach. "We stonden 2-1 voor, niets aan de hand. Ik denk dat De Graafschap het niet meer wist. Het was ook stil in het stadion. Eigenlijk deden we wat we moesten doen. Maar dan valt die goal en wordt het nog een kwartiertje hectisch. Maar dat was daarvoor niet aan de hand."

De verlosser

Cambuur was op 1-2 gekomen dankzij een vrije trap Kevin van Veen, die luttele minuten daarvoor in het veld gekomen was. "Ik schiet 'm goed binnen, denk ik. Een mooi moment. Dat was alweer even geleden. Ik ben hierheen gekomen om 'de verlosser' te zijn voor Cambuur en goals te maken. En dat had ik helaas nog niet kunnen laten zien."

Kevin van Veen heeft Cambuur uit een vrije trap op voorsprong gezet.

"Er kwam zo veel los bij die goal, ik was zo blij. Maar aan de andere kant sta ik hier nu wel met echt een zuur gevoel, omdat wij door een klungelige goal gelijkspelen. Voor mijn gevoel hebben we twee punten verloren."

Straf

Van Veen is gehuurd van Scunthorpe United, dat in de Engelse League One uitkomt. "Er is een aantal clubs dat mij wil overnemen. Maar ze willen mij absoluut niet verkopen en ook niet meer verhuren. Er is een stappenplan gemaakt om de Championship in te gaan. Ze gaan mij nu niet meer wegdoen."

Toch zit hij nu bij Cambuur. "Ze hebben mij weggedaan, omdat ik niet meer speelde en daar had ik het moeilijk mee, want ik vind dat ik altijd moet spelen. Dat heb ik ook tegen de trainer gezegd. Maar dat mocht niet en daar heb ik straf voor gehad, zeg maar. Maar er zit inmiddels een andere trainer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl