NOS Wielrennen

Eerste profzege Gerts in Volta Limburg Classic

Gerts pakt eerste profzege in Volta Limburg Classic

Floris Gerts heeft de Volta Limburg Classic op zijn naam geschreven. De 23-jarige Maastrichtenaar, eerstejaarsprof bij BMC, ontsnapte in de slotfase uit een kopgroep en bleef de Italiaanse sprinter Sonny Colbrelli op de kasseitjes in Eijsden net voor. Philippe Gilbert werd derde.

Gerts profiteerde van het ploegenspel van BMC, dat duidelijk de sterkste ploeg in koers was. Toch kwam de zege hem toe, want eerder in de finale zorgde een demarrage van Gerts en Rick Zabel ook al voor het ontstaan van de kopgroep van negen. Uiteindelijk eindigden vijf BMC-renners in de toptien.

Floris Gerts

Zetje Gilbert

Terwijl iedereen keek naar zijn kopman, oud-wereldkampioen Philippe Gilbert, reed Gerts op twee kilometer op kousenvoeten weg. "Gilbert gaf mij een zetje zo'n twee, drie kilometer voor het einde", verklaarde Gerts na afloop voor de camera's van L1 Limburg. "Ik wist niet of ik nu moest aanvallen of op kop rijden, maar opeens had ik een gaatje en toen ben ik maar doorgereden."

Tegenspoed

Het voorjaar van Gerts was tot nu toe vol tegenspoed. Hij brak zijn vinger bij een val in de openingskoers Omloop Het Nieuwsblad. In de GP Le Samyn kwam hij opnieuw ten val en brak daarbij zijn ribben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl