Kunstrijder Javier Fernández op weg naar prolongatie van zijn wereldtitel in Boston
NOS Sport

Fernández verrast met prolongatie wereldtitel

Een wereldkampioen die zijn titel prolongeert, klinkt niet verrassend. Maar als die wereldkampioen na de eerste dag op ruime achterstand staat en bovendien door een ontstoken hiel amper kan schaatsen, dan is die prestatie toch gedenkwaardig.

De Spaanse kunstrijder Javier Fernández flikte het kunstje bij de WK kunstrijden in Boston (VS). Zijn situatie leek uitzichtloos nadat Yuzuru Hanyu in de korte kür een ruime voorsprong had genomen.

In de vrije kür kwam de Japanner echter ten val en raakte twee keer met zijn hand het ijs, waardoor hij net als vorig jaar op zilver bleef steken. De Chinees Jin Boyang greep het brons. Dat was de eerste individuele WK-medaille voor China.

Yuzuru Hanyu komt ten val tijdens de vrije kür en verspeelt daarmee zijn leidende positie bij de WK kunstrijden in Boston

Fernández, die zelf tijdens de korte kür ten val was gekomen, kon door een ontstoken hiel niet trainen en kreeg zijn voet amper in zijn schaats. Hij verbeet de pijn, liet drie prachtige viervoudige sprongen zien en verbeterde met 216,41 (vrije kür) en 314,93 punten (totaal) twee persoonlijke records.

Kunstrijder Fernández prolongeert wereldtitel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl