Salah Abdeslam
NOS Nieuws

'Salah Abdeslam weigerde zichzelf op te blazen'

Salah Abdeslam heeft geweigerd zich op te blazen tijdens de aanslagen van 13 november in Parijs. Dat zegt zijn broer Mohamed, die een uur met de terrorist heeft gesproken in zijn cel, in een interview met het Franse BFMTV.

De bedoeling was dat Salah Abdeslam zich zou opblazen bij het Stade de France, waar op dat moment de voetbalwedstrijd Frankrijk-Duitsland werd gespeeld. Op het laatste moment haakte hij echter af en vertrok hij naar België. "Als ik had gewild, waren er veel meer slachtoffers gevallen", zou Abdeslam in de cel tegen zijn broer hebben gezegd. "Maar gelukkig ben ik niet tot het uiterste gegaan."

Zo'n vier maanden na de aanslagen in Parijs werd Abdeslam opgepakt in Molenbeek. Zijn broer Brahim blies zich wel op bij de aanslagen in Frankrijk.

Brussel

Mohamed Abdeslam zegt dat zijn broer Salah in zijn cel in de gevangenis de aanslagen in Brussel van 22 maart heeft kunnen volgen. Hij heeft zijn broer verteld dat hij er niet bij betrokken was. Hij zei erbij dat hij "verantwoording verschuldigd is aan Frankrijk, niet aan België".

Salah Abdeslam zit in de gevangenis in afwachting van zijn uitlevering aan Frankrijk. Wanneer hij precies wordt uitgeleverd is niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl