NOS Nieuws

April Fools' Day, een wereldwijd fenomeen

Reclame op de klokken van de Big Ben, Mark Zuckerberg als model bij H&M, een houten ondergrond bij de Australian Open en groepsreizen naar een Trump-vrije wereld. Vandaag is het 1 april en daar doet de hele westerse wereld aan mee.

Australië

Een Australisch datingbedrijf lanceerde vandaag de app Burrit-OH! Een potentiële match wordt niet gebaseerd op opleiding, hobby's of gemeenschappelijke interesses. Enkel de ingrediënten van de burrito zijn belangrijk.

Willen beide gebruikers maïs, kaas, guacamole en zure room op de wrap? Dan is er een match!

De Australische dating-app Burrit-OH

Duitsland

Na de nederlaag tegen het Engelse voetbalteam gaan onze oosterburen zich richten op rugby. Volgens de Duitse ambassade in Londen zijn de onderhandelingen in volle gang om van de Six Nations Cup de Seven Nations Cup te maken.

"Rugby moet de nieuwe nationale sport van Duitsland worden", zou de Duitse overheid hebben gezegd.

Groot-Brittannië

De Britse regering heeft WhatsApp verboden voor kinderen, meldt het NOS Jeugdjournaal.

WhatsApp straks niet meer voor kinderen

Bij de Engelsen gingen veel grappen over de Brexit. Wat gebeurt er precies als het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat?

Volgens een Britse website zullen de verkeerslichten dan rood, wit en blauw kleuren. Bovendien komt er een hoge invoertaks op automerken van het Europese continent.

Tabloid The Sun beweert dat de Britse koninklijke familie de Brexit ondersteunt. "We kunnen dit niet overlaten aan Cameron, het Schotse referendum ging ook al bijna fout", zou een bron uit Buckingham Palace hebben gezegd.

Frankrijk

De Parijse metro heeft vandaag de namen van dertien stations veranderd. Station Parmentier werd omgedoopt tot Pomme de terre (aardappel), quatre septembre op lijn 3 veranderde in premier avril en station Pyrénées heette vandaag Alpes.

Italië

De Italiaanse radiozender Radio Capital gaat vrijdag de hele dag de Bee Gees draaien. "De koorts is na 40 jaar weer terug", beweert de radiozender.

Verenigde Staten

Google kwam in Amerika vandaag met de meest opmerkelijke 1-aprilgrap. Het bedrijf dacht leuk te zijn door de mogelijkheid te bieden minions toe te voegen aan een e-mail.

De gele poppetjes belandden bij veel gebruikers per ongeluk in mails en al snel werd de klantenservice overspoeld door woedende gebruikers. Google was genoodzaakt de 1-aprilgrap in te trekken.

Spaanstalige landen vieren 1 april op 28 december, daar wordt het de 'Dag van de Onnozele Kinderen' genoemd. Ook dan is er sprake van onschuldige grapjes en verzonnen nieuwsberichten.

In Azië wordt niet of nauwelijks 1 april gevierd. In China zijn 1-aprilgrappen zelfs verboden. "Het past niet in onze cultuur en traditie", zegt het Chinese staatspersburea Xinhua.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl