NOS Wielrennen

Terpstra wil zondag niet volgen, maar domineren

Terpstra hoopt zondag vooraan te zitten

Niki Terpstra verschijnt zondag met vertrouwen aan de start van de Ronde van Vlaanderen. De Noord-Hollander voelt dat zijn vorm groeiende is en hoopt met de ploeg van Etixx-Quick Step beter te presteren dan de voorbije weken.

"Het worden nieuwe ronden, nieuwe kansen voor ons. De belangrijke wedstrijden komen eraan", blikt Terpstra vooruit, terwijl het teleurstellende verloop van Gent-Wevelgem vorige week nog vers in zijn geheugen ligt. In die semi-klassiekers konden hij en zijn teamgenoten geen hoofdrol spelen. Zondag wil Terpstra eindelijk weer eens domineren.

Achtervolging

"Ik heb dit jaar in de belangrijkste koersen eigenlijk alleen nog maar in de achtervolging gereden. Zondag moet dat anders zijn", vindt Terpstra. Dat betekent volgens hem echter niet dat de ploeg een geheel andere tactiek zal voglen. "We zullen onze plannen niet te veel wijzigen."

Terpstra: "Het is de vraag welke renners zich bij de finaleklimmetjes gaan opofferen voor elkaar. Wie heeft de vorm van de dag?"

Terpstra is klaar om te excelleren in Vlaanderen

Zelfvertrouwen

Het zelfvertrouwen van Terpstra heeft in ieder geval niet geleden onder het magere voorseizoen. "Mijn vorm is het hele seizoen alleen maar verbeterd, dus ik hoop dat komende zondag en volgende week zondag de beste dagen zijn", zegt Terpstra, waarbij hij dus ook al met een schuin oog naar Parijs-Roubaix kijkt. In die laatste klassieker zegevierde hij in 2014.

Het peloton lijkt zondag onder warme omstandigheden te moeten rijden. De weersvoorspellingen wijzen naar een temperatuur van boven de 20 graden Celsius. Terpstra: "Heerlijk, eindelijk weer een beetje zon. Ik werd depressief van al dat slechte weer."

Boonen blikt vooruit op 'Vlaanderens mooiste'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl