Spits Luuk de Jong tijdens de training van PSV
NOS Voetbal

De Jong erkent: seizoen PSV mislukt bij mislopen titel

PSV-trainer Phillip Cocu kent een lastige voorbereiding op het zware uitduel met AZ. Op vrijdag, een dag voor de wedstrijd, beschikte de oefenmeester voor de eerste keer sinds de interlandperiode over een volledige spelersgroep. En dat zit Cocu niet lekker.

Ze houden zich nog groot in Brabant, maar de klap lijkt na de nederlaag tegen Ajax van twee weken geleden nog voelbaar bij PSV. De Eindhovense formatie dreigt na de uitschakeling in de Champions League ook de titel kwijt te raken als de club nog een misstap begaat. En dan staat PSV, dat een mooi jaar achter de rug heeft, aan het einde van het seizoen met lege handen.

PSV opent de jacht op Ajax

"Natuurlijk was de nederlaag tegen Ajax een klap. Daar balen we verschrikkelijk van. We wilden graag op kop blijven. En nu moeten we de knop omzetten. Dat moet geen probleem zijn. Daar zijn we professioneel voor", zegt PSV-spits Luuk de Jong.

Hij vervolgt: "Het zijn nog zes wedstrijden en we hebben twee punten achterstand. Waar hebben we het over? Of het seizoen mislukt is als we geen kampioen worden? Dat kun je wel stellen ja. De titel is ons doel."

Guardado naar de Spelen?

PSV moet waken dat de focus niet verloren gaat. Spelers staan in belangstelling van grote clubs en er lijkt ook nog een relletje in de maak. Guardado heeft tegen de Mexicaanse pers gezegd dat hij graag met het Mexicaanse elftal op de Olympische Spelen in Rio wil uitkomen.

Volgens PSV is daar geen discussie over mogelijk. Guardado moet beschikbaar zijn voor de (voorronde) van de Champions League en de opening van het nieuwe eredivisieseizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl