Close-up van Mark 1, de vrouwelijke robot
NOS Nieuws

Robot met siliconen, de droomvrouw van iedere man

Ontwerper Rick Ma uit Hongkong heeft zijn eigen robotvrouw ontworpen. Hij heeft een actrice uit Hollywood als model genomen. Wie wil de ontwerper niet zeggen. Alle lichaamsdelen heeft Ma op ware grootte geprint met een 3D-printer. Het resultaat: een vrouw die kan praten, bewegen en zelfs haar gezicht kan bewegen.

Net echt, maar toch een robot

Ontwerper Ma heeft ongeveer 45.000 euro besteed om zijn droomvrouw te bouwen, op zijn balkon in Hongkong. Ze heet Mark 1.

Het skelet en de huid zijn gemaakt van siliconen. Die verbergen de mechanische en elektronische delen die ervoor zorgen dat Mark 1 kan bewegen en reageren. De robot is geprogrammeerd om op gesproken commando's te reageren. Ze kan haar armen en benen bewegen en kan zelfs haar gelaatsuitdrukking aanpassen en knipogen. Door de met vloeistof gevulde oogballen maakt de robot een nog menselijkere indruk.

Humanoïde

Door zijn robot zo menselijk mogelijk te maken, wijkt Ma af van de trend. Veel deskundigen waarschuwen dat mensen zich niet op hun gemak voelen als een robot te veel op mensen lijkt. Dat blijkt onder meer uit onderzoek van de Universiteit Twente. Maar de ontwerper trekt zich hier niets van aan: "Ik wil mijn droom realiseren, zodat ik later geen spijt kan krijgen".

Als kind keek hij al het liefst naar tekenfilms met robots, zoals de Transformers. Als volwassene bleef hij dromen over het zelf bouwen van een mechanische vrouw. Veel mensen verklaarden hem voor gek dat hij zo veel geld en tijd besteedde aan het bouwen van een eigen robotvrouw. Het kostte hem anderhalf jaar om de robot zo te programmeren en te bouwen dat hij tevreden was over het resultaat.

  • Reuters
    Mark 1 met haar naveltruitje lijkt een echte vrouw
  • Reuters
    Ricky Ma en Mark 1
  • Reuters
    Mark 1 is levensgroot
  • Reuters
    De robotvrouw kan ook haar gezicht bewegen
  • Reuters
    De ogen van de robot zijn met vloeistof gevuld om ze echter te laten lijken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl