Lieuwe Westra wint de Driedaagse De Panne-Koksijde
NOS Wielrennen

Last valt van Westra's schouders na winst in De Panne

De Ronde van Vlaanderen moet nog verreden worden, maar voor Lieuwe Westra is het wielervoorjaar nu al geslaagd. Na een seizoen vol pech had de Fries van Astana zijn zinnen gezet op de eindzege in de Driedaagse De Panne-Koksijde. En die won hij ook.

"Er valt een hele last van me af", zei de 33-jarige Westra in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken, nadat hij 's middags in de afsluitende tijdrit het klassement had veiliggesteld. "Ik was toch redelijk zenuwachtig. Meer dan anders, want ik wilde gewoon niet nog een keer tweede worden."

In 2011 en 2012 greep Westra net naast de eindzege. Dit keer maakte hij zijn achterstand van twaalf seconden op klassementsleider Alexander Kristoff ruimschoots goed.

Opluchting na 'slecht jaar'

Westra, die in 2015 meerdere keren viel en koersen moest laten schieten omdat hij ziek was, toonde zich opgelucht. "Ik heb gewoon een heel slecht jaar gehad, waarin ik door omstandigheden niks won. En dit jaar pak ik gelijk de Driedaagse De Panne. Ik dwing het zelf af in de eerste rit. Daar is de schifting gemaakt en daar heb ik tijd gepakt. Daarna heeft de ploeg het allemaal goed gecontroleerd. Ik ben superblij en trots."

Westra rijdt dit voorjaar nog meerdere klassiekers, te beginnen zondag met de Ronde van Vlaanderen. Maar wat hem betreft heeft zijn seizoen vandaag al de nodige glans gekregen.

"Deze pakken ze me niet meer af. Dit is een hele mooie ronde in België. Deze telt gewoon. Ik heb altijd gezegd: als je er elk jaar één wint bij de profs dan doe je het gewoon goed. Ik heb er nu een en nu kan ik gewoon rustig en relaxed verder werken. En met deze conditie kan ik nog veel meer uitslagen behalen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl