Ronnie Corbett in 2012
NOS Nieuws

Britse komiek Ronnie Corbett overleden

In Groot-Brittannië is komiek Ronnie Corbett op 85-jarige leeftijd overleden. Corbett was een van de groten van de Britse komedie.

Hij werd vooral bekend door de serie The Two Ronnies die in de jaren 70 en 80 door de BBC werd uitgezonden. Een van de bekendste sketches uit die serie heet Four Candles, waarin Corbett een verkoper speelt die door plat taalgebruik van de koper (Ronnie Barker), telkens het verkeerde product pakt.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Op het hoogtepunt keken 17 miljoen mensen naar de serie. Na The Two Ronnies speelde Corbett onder meer nog in de sitcom Sorry!, waarin hij een bibliothecaris speelt die op zijn veertigste nog bij zijn vrij dominante moeder woont.

Premier Cameron reageerde al kort na de bekendmaking van de dood van Corbett. Volgens Cameron bezat Corbett het bijzondere talent om alle generaties aan het lachen te krijgen.

Corbett speelde met verschillende bekende komieken. Nog ver voor The Two Ronnies verscheen hij samen met Ronnie Barker en John Cleese in de komische show The Frost Report.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Volgens Cleese had Corbett de beste timing die hij ooit had gezien. Hij schrijft op Twitter dat Corbett een heerlijk geestige metgezel was en een aardige mentor.

In 2005 maakte hij samen met zijn goede vriend Ronnie Barker nog een vervolg op het oude succes van The Two Ronnies. In The Two Ronnies Sketchbook combineren ze oude sketches met nieuw werk. In datzelfde jaar overleed Barker.

De laatste jaren verscheen Corbett geregeld in talkshows. Hij zat onder meer een paar keer op de bank bij de Britse host Graham Norton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl