NOS Nieuws

Veel slachtoffers door instorten fly-over India

Het moment van de instorting van de fly-over in India

In de stad Kolkata (voorheen Calcutta) zijn door het instorten van een fly-over zeker vijftien doden gevallen. Onbevestigde berichten spreken van zeker 21 doden. Meer dan honderd mensen raakten gewond. Er liggen nog slachtoffers onder het puin.
Het instorten is te zien op beeld van een bewakingscamera.

De fly-over, die over een lengte van 100 meter instortte, liep over een weg in een dichtbevolkte buurt. Het staal en beton kwam neer op auto's, riksja's en voetgangers. Het leger is ingeschakeld om te helpen met de reddingsactie.

Dit soort ongelukken komt vaker voor in India. Bouwvoorschriften worden nauwelijks nageleefd en bouwers gebruiken vaak inferieure materialen. De oorzaak van dit ongeluk is nog onduidelijk.

Aannemer

De aannemer kreeg in 2007 opdracht voor de bouw van de fly-over en had daar in 2009 klaar mee moeten zijn. Toen dat in november vorig jaar nog niet het geval was, gaf een minister van de deelstaat West-Bengalen de aannemer de opdracht het project in februari te voltooien.

Het project was echter nog steeds niet af. Een buurtbewoner zei tegen persbureau Reuters dat er de afgelopen nacht nog beton is gestort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl