NOS NieuwsAangepast

Chemie-Pack in 2008 op vingers getikt

Het bedrijf Chemie-Pack in Moerdijk waar een zeer grote brand woedt, is in 2008 door de gemeente op de vingers getikt voor een aantal overtredingen. Dat blijkt uit het jaarverslag handhaving (.pdf) van de gemeente Moerdijk.

Bij inspectie van het veiligheidsbeheerssysteem bleek onder meer dat er onvoldoende aandacht was voor de training van medewerkers bij het omgaan met gevaarlijke stoffen.

Niet schoon

Ook was volgens de Arbeidsinspectie "de identificatie van de gevaren en de beoordeling van de risico's onvoldoende aanwezig". Tenslotte constateerde een inspecteur dat de inrichting niet voldoende schoon gehouden werd en dat er onvoldoende aandacht was voor "good housekeeping". Het bedrijf was dus niet schoon, netjes en geordend.

Na de inspectie herstelde Chemie-Pack de overtredingen. Na een hercontrole in 2009 werden er geen overtredingen meer geconstateerd (.pdf) en in oktober 2010 gaf de gemeente een nieuwe vergunning af.

Geschiedenis bedrijf

Het bedrijf Chemie-Pack is een verpakkingsbedrijf dat in 1951 werd opgericht onder een toen nog andere naam. Het bedrijf richt zich op verpakkingen van levensmiddelen en gewasbeschermingsproducten.

In de jaren zeventig splitst het bedrijf in een levensmiddelentak en een tak voor verpakkingen van chemische producten. Die laatste tak vestigt zich in 1982 in Moerdijk aan de Vlasweg in het pand dat in brand is gevlogen.

Tegenwoordig kent het bedrijf afdelingen voor de verpakking van vloeistoffen, poeders, vaste stoffen en allerlei andere soorten brandbare en giftige stoffen.

Het bedrijfspand staat op een terrein van 20.000 vierkante meter en heeft een opslagloods voor 2000 pallets. Het bedrijf telt zo'n vijftig medewerkers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl