Koning Mohammed zwaait op de trappen van het Waldorf Astoria
NOS Nieuws

Moskee krijgt 30.000 euro van Marokkaanse koning

De Marokkaanse koning Mohammed heeft 30.000 euro gedoneerd voor de nieuwbouw van een moskee in Amsterdam. De Al-Ihsane-moskee spreekt van een "grote eer van een persoon met een groot hart".

De moskee in het stadsdeel Nieuw-West zamelt geld in voor een nieuw gebouw. Architect Gerard Rijnsdorp heeft een gebouw ontworpen zonder minaret en koepel in de stijl van Dudok. Voor de afbouw van de moskee is nog zo'n 600.000 euro nodig.

Koning Mohammed VI is puissant rijk. Zakenblad Forbes schat zijn persoonlijk vermogen op 5,7 miljard dollar. Die rijkdom heeft hij grotendeels te danken aan zijn belang in een investeringsmaatschappij van de overheid en aan de grote hoeveelheid grond die hij in Marokko bezit.

Koning Mohammed is op dit moment in Amsterdam voor een privébezoek. Hij is al met verschillende Marokkaanse Nederlanders op de foto gegaan. Voor het hotel waar de koning verblijft staan veel mensen die een glimp van hem op willen vangen.

Het komt vaker voor dat koningshuizen in Arabische landen donaties doen aan Nederlandse moskeeën, maar die maken dat niet altijd bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl