Gianni Infantino
NOS Voetbal

FIFA-voorzitter Infantino pleit voor WK met 40 teams

Als het aan de nieuwe FIFA-voorzitter Gianni Infantino ligt, doen er in 2026 niet 32 maar 40 landen mee aan het wereldkampioenschap voetbal. De Zwitser zei dat dinsdag op een bijeenkomst in Zuid-Amerika.

"We moeten het WK openbreken. Mijn idee is om dat in 2026 te doen", aldus Infantino, die al tijdens zijn campagne voor het voorzitterschap ideeën opperde omtrent uitbreiding. "Niet alleen geef je zo meer teams de kans om mee te doen, je laat ook meer teams dromen van deelname."

Voor het zover is, moet er nog wel over worden vergaderd. "We gaan er eerst over praten. Met iedereen: spelers, FIFA-bestuur."

WK 2030 in Zuid-Amerika?

Infantino denkt eraan om in elk geval Zuid-Amerika een extra plek te geven. "Mijn voorstel zou zijn om Zuid-Amerika vijf plaatsen te geven en misschien nog een mogelijk zesde ticket om voor te spelen." Tijdens de bijeenkomst werd ook de organisatie van het honderdjarige WK van 2030 besproken. Mogelijk stellen Uruguay en Argentinië, de WK-finalisten van 1930, zich daarvoor gezamenlijk kandidaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl