Vincent Janssen schiet vanaf elf meter raak op Wembley

Janssen loodst Oranje op Wembley langs Engeland

Het Nederlands elftal heeft met 2-1 gewonnen van Engeland. AZ-spits Vincent Janssen was in de oefenwedstrijd op Wembley de grote man bij Oranje met een treffer en een assist.

Engeland nam, na een fraai eerbetoon in de veertiende minuut aan Johan Cruijff, vlak voor rust de leiding. Na rust scoorde Janssen uit een penalty en bediende hij Luciano Narsingh.

Engeland won zaterdag na een imposante tweede helft met 3-2 bij Duitsland, maar de op vele plaatsen gewijzigde ploeg kon het Oranje aanvankelijk niet lastig maken. Nederland werd zelf ook amper gevaarlijk, waardoor er voor rust maar weinig te genieten viel.

Ibrahim Afellay en Georginio Wijnaldum kregen wel kansjes, maar doelman Fraser Forster redde eenvoudig. Ook de Engelsen kwamen niet verder dan enkele afstandsschoten. Op slag van rust kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Na een mooie aanval over meerdere schijven schoot Jamie Vardy raak.

De Engelsen zorgden via Adam Lallana ook voor het eerste gevaar na rust, maar al snel eiste Janssen de hoofdrol voor zich op. De AZ-spits miste eerst een dot van een kans na een blunder van John Stones, maar benutte een minuut later fraai een penalty na hands van Danny Rose.

• Getty Images
    Vincent Janssen scoort bij zijn debuut voor Oranje
  • AFP
    Memphis Depay (r) in duel met Ross Barkley
  • EPA
    Ibrahim Afellay in actie op Wembley

Ook na die treffer domineerde Engeland. Oranje stond constant onder druk en kwam goed weg bij harde schoten van Vardy en Theo Walcott.

Een kwartier voor tijd was het echter Nederland dat scoorde. Janssen zette na een pass van Riechedly Bazoer sterk door en legde de bal panklaar voor Luciano Narsingh, die keurig scoorde.