NOS Voetbal

Jordi Cruijff: Johan is niet alleen van ons, maar van iedereen

"Mijn vader wilde alles graag privé houden, maar Johan is niet alleen van ons maar van iedereen. We hopen dat zijn boodschap voortleeft." Jordi Cruijff bedankte dinsdag namens de familie Cruijff iedereen voor de geboden steun na het overlijden van zijn vader Johan.

Hij liet weten blij te zijn dat het privéleven van de familie Cruijff door iedereen is gerespecteerd. De zoon van de donderdag overleden voetballegende had een speciaal dankwoord voor de artsen die zijn vader hebben begeleid in het ziekteproces.

Ook het ziekenhuis waar hij werd behandeld kreeg complimenten. "Ze zijn altijd heel positief naar mijn vader geweest. En de media hebben veel respect getoond. Iedereen wist hoever hij kon gaan."

Jordi Cruijff leest namens de familie een dankwoord voor

Cruijff dankte ook FC Barcelona. "Alles wat ze gepland hebben, is met ons overlegd. Dat was waardig. Vaak doen mensen maar wat voor zichzelf en respecteren ze de familie niet. Nu was er wederzijds respect. Barcelona en Cruijff hebben nog een laatste omhelzing gehad."

"Zijn foundation en het helpen van gehandicapte kinderen waren heel belangrijk voor hem. De samenwerking tussen Barcelona en de foundation was de laatste belangrijke handtekening uit zijn leven. Zijn foundation zal voortbestaan. We maken hem het trotst als we hard werken voor de foundation. Wij als familie weten dat dat de grootste prioriteit heeft."

Johan Cruijff en zoon Jordi in hun tijd samen bij FC Barcelona

"Overal ter wereld waren er plechtigheden. Heel veel dank daarvoor. Mijn vader was overal ter wereld een inspiratiebron. Als hij hier zou zijn, zou hij supertrots zijn. Je komt er alleen achter als hij er niet meer is. We zijn zeer geïnspireerd door deze mensen."

Drie grote liefdes

"Barcelona, Ajax en het Nederlands elftal waren zijn drie grote liefdes. We weten dat mijn vader ook moeite had met voorzitters en directeurs, maar hij had warme contacten met iedereen. Heel veel dank voor alles."

De familie Cruijff bezoekt later de afsluitende bijeenkomst in Camp Nou, waar de directie, vrienden en kennissen van de overleden voetballegende samenkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl