NOS Nieuws

Kaping Airbus EgyptAir voorbij, kaper aangehouden

De kaping van de Airbus320 op de luchthaven van Larnaca op Cyprus is voorbij. De kaper verliet het toestel met zijn handen omhoog, nadat de laatste zeven gegijzelde passagiers de Airbus waren ontvlucht.

De politie heeft de kaper, een Egyptenaar, aangehouden. Bij de vliegtuigkaping, die de hele ochtend duurde, is iedereen ongedeerd gebleven. De bomgordel die de man droeg, bleek nep te zijn.

Het toestel van EgyptAir werd op een binnenlandse vlucht van Alexandrië naar Caïro gekaapt. De man dwong de piloot naar Cyprus te vliegen en dreigde het toestel met zijn bomgordel op te blazen.

De kaping van een Egyptisch vliegtuig op Cyprus is voorbij

Aan boord waren zo'n 55 passagiers, onder wie zes Nederlanders. Eenmaal aangekomen op Larnaca mochten de meeste passagiers het toestel verlaten. Een van de Nederlanders moest achterblijven, samen met nog twee passagiers en vier bemanningsleden.

De autoriteiten maakten halverwege de ochtend bekend dat de man geen terroristisch oogmerk leek te hebben. Hij zou contact zoeken met zijn ex-vrouw die in Larnaca woont.

Kort na het middaguur konden de laatste passagiers en bemanningsleden aan de kaper ontkomen. Op tv-beelden was te zien hoe de gegijzelden, sommigen in het uniform van EgyptAir, uit het toestel renden. Een van hen ontkwam door een raam in de cockpit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl