NOS Voetbal

Laatste dag officiële herdenking Johan Cruijff

'Bijna 45.000 mensen tekenden condoleanceregister Cruijff'

Met een besloten bijeenkomst in stadion Camp Nou van Barcelona komt dinsdagmiddag een einde aan de vier dagen durende herdenking van de vorige week donderdag overleden Johan Cruijff.

Voor die bijeenkomst, die om 15.00 uur begint en om 18.00 uur eindigt, zal Jordi Cruijff namens de familie van de voetballegende om 14.00 uur nog een verklaring afleggen en iedereen bedanken voor de steun en het massale eerbetoon aan zijn vader.

Selectie Barcelona

De familie Cruijff bezoekt daarna de bijeenkomst in het auditorium van Camp Nou, waar verder de directie van de club, vrienden en kennissen van Cruijff aanwezig zullen zijn.

De selectie van Barcelona, die vandaag een minuut stilte hield bij het begin van de training, meldt zich al om 13.15 uur om de laatste eer te bewijzen. Sterspeler Lionel Messi en Luis Suárez ontbreken. Zij verblijven in Zuid-Amerika. De Braziliaan Neymar is wel terug van interlandverplichtingen. Trainer Luis Enrique zal een korte verklaring afleggen.

De selectie van Barcelona bewijst Johan Cruijff de laatste eer

De condoleanceruimte in Camp Nou is vandaag voor het laatst open. Tot 21.00 uur kunnen de fans terecht om afscheid te nemen. Vanochtend meldden zich de oud-voorzitters Joan Gaspart en Sandro Rosell om Cruijff te eren. Inmiddels hebben bijna 45.000 mensen de ruimte bezocht.

Carles Rexach

Carles Rexach, die met Cruijff voetbalde en later zijn assistent-trainer werd, sprak in El Mundo Deportivo nog mooie woorden over de Nederlander. "In het voetbal zijn er twee personen geweest die het spel hebben veranderd: Alfredo di Stefano, die met zijn spelopvatting zijn tijd ver vooruit was. En Johan Cruijff, die als spits nummer 9 droeg maar niet op die plek speelde. Johan ontwikkelde het spel. Cruijff zocht altijd naar vernieuwingen."

Amsterdam Arena

Ook in de Amsterdam Arena komt vandaag een einde aan de mogelijkheid tot condoleren. Het stadion in Amsterdam is daarvoor nog geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Tevens zal bij de oefeninterland Engeland - Nederland vanavond nog stil worden gestaan bij het overlijden van Cruijff.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl