Eerder werden de meeste passagiers al vrijgelaten
NOS Nieuws

Laatste van zes Nederlanders in gekaapte Airbus nu ook vrij

De laatste Nederlandse passagier die werd vastgehouden in een gekaapt Egyptisch vliegtuig, is vrijgelaten. Hij verkeert in goede gezondheid, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De meeste resterende gegijzelden lijken het gekaapte toestel inmiddels ook verlaten te hebben. Een van hen klom uit een raam, de anderen liepen naar buiten.

Onder de circa vijftig passagiers aan boord van het gekaapte toestel, waren in totaal zes Nederlandse passagiers. De andere vijf waren al eerder vrijgelaten, samen met tientallen andere inzittenden.

De Egyptische kaper besloot een 56-jarige Nederlander met nog twee passagiers en vier bemanningsleden langer vast te houden. Tijdens een vlucht van Alexandrië naar Caïro dwong de Egyptenaar de piloot vanmorgen te landen op de luchthaven van Larnaca in Cyprus.

Weggestuurd

De politie heeft alle journalisten bij het hek van het vliegveld gevraagd, daar weg te gaan. Cafés en restaurants op een nabij populair strand moesten hun deuren sluiten.

De autoriteiten willen niet bevestigen dat er een grote politieactie op komst is om een eind aan de kaping te maken.

De kaper lijkt geen terroristisch oogmerk te hebben. Hij zou contact zoeken met zijn ex-vrouw in Cyprus, en er asiel willen aanvragen. Andere media in Cyprus melden dat hij toch een politiek motief heeft: hij zou de vrijlating eisen van vrouwelijke gevangenen in Egypte.

Of de kaper een bomgordel draagt, zoals eerder werd gemeld, is onduidelijk.

De politie heeft alle journalisten bij het hek gevraagd, daar weg te gaan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl