NOS Nieuws

Duizenden Britse huishoudens zonder stroom door storm Katie

  • AFP
    Een omgewaaide boom in Brighton
  • AFP
    Omgebogen kraan door de storm in Londen
  • AFP
    De stenen liggen op straat nadat een deel van een dak is ingestort in Londen

Terwijl ons land veel last heeft van stormschade, raast in Groot-Brittannië storm Katie over het land. In delen van Engeland zijn windsnelheden van 170 kilometer per uur gemeten.

Meer dan 100.000 huishoudens zaten op het hoogtepunt van de storm zonder stroom. In het zuidwesten van Engeland zijn 136 meldingen van overstromingen gedaan. Verschillende bruggen zijn uit voorzorg gesloten, nadat zware regen was gevallen in delen van het noordwesten van Engeland en in Wales.

Storm Katie richt schade aan in Groot-Brittannië

Vanwege de harde wind zijn ook vluchten geannuleerd op Britse luchthavens. Op de Londense luchthavens Gatwick en Heathrow werden 87 vluchten geannuleerd en 43 omgeleid.

Passagiers twitteren over afgebroken landingen en vluchten die verplaatst zijn naar andere Engels steden. Gatwick meldde ook problemen op de weg die leidt naar een van de terminals.

Vliegtuigen hebben moeite met landen

De haven van Dover was vanochtend gesloten, waardoor de veerboten van Groot-Brittannië naar Frankrijk niet voeren. De haven is inmiddels weer open, maar er zijn grote vertragingen, doordat de veerboten een stuk langzamer varen.

Gisteren waaide het ook al hard in Groot-Brittannië; de politie doet nog onderzoek naar de dood van een 7-jarig meisje in Harlow. Ze speelde op een springkussen dat werd opgetild door de wind en een eind verder weer neerkwam.

Frankrijk

Ook in Bretagne, in het westen van Frankrijk, zorgt de storm vandaag voor veel overlast. Daar zitten 35.000 huishoudens zonder stroom. Franse meteorologen waarschuwen voor een "erg gevaarlijke situatie" en windstoten van 140 kilometer per uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl