Yasemin Smit in actie namens Oranje
NOS Sport

Vijfde plaats voor waterpolosters op OKT

De Nederlandse waterpolodames zijn op het olympisch kwalificatietoernooi in Gouda op de vijfde plaats geëindigd. Oranje was maandag in de laatste wedstrijd de baas over Griekenland: 9-7 (2-3, 3-2, 4-2, 0-0).

De vijfde plaats zal voor Nederland een wrange bijsmaak hebben. Oranje moest op zijn minst vierde worden om een ticket voor Rio te bemachtigen, maar die droom spatte uiteen toen Spanje zaterdag van Oranje won in de kwartfinales.

Met de vijfde plaats is Nederland nu de eerste reserve voor de Spelen.

Spannend duel om de eer

De wedstrijd tegen de Griekse vrouwen ging dan ook vooral om de eer. Net als op het EK, toen Oranje met 11-10 won, werd het een spannend duel. Nederland kwam via Vivian Sevenich snel aan de leiding, maar Griekenland nam het initiatief over.

Pas in het derde kwart nam Oranje aan de hand van Yasemin Smit (3 goals) een beslissende voorsprong en gaf die niet meer weg.

De landen die zich hebben geplaatst zijn Brazilië, Hongarije, China, Australië, Italië, Rusland, Spanje en de Verenigde Staten. Mocht een van die landen afvallen, dan mag Nederland dus alsnog naar de Spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl