NOS Nieuws

Facebook biedt excuses aan voor 'foute' veiligheidscheck

Facebook heeft zijn excuses aangeboden omdat er iets fout is gegaan met de adressering van de veiligheidscheck van het bedrijf. Het sociale netwerk vroeg aan gebruikers of ze ongedeerd waren na een zware aanslag in Lahore in Pakistan, net zoals dat gebeurde na aanslagen in Parijs en Brussel. Alleen waren een heleboel van die gebruikers duizenden kilometers van Lahore vandaan op het moment van de aanslag.

Wat er is misgegaan, blijft onduidelijk. Veel mensen in de VS en Europa kregen gistermiddag van Facebook de vraag of ze ongedeerd zijn en of ze dat aan hun vrienden willen laten weten. "Tot onze spijt hebben veel mensen die niet in de buurt van de aanslag waren een melding ontvangen met de vraag of ze veilig waren", schrijft Facebook. "Dat is juist het tegenovergestelde van wat we met de dienst willen bereiken. We bieden onze excuses aan aan iedereen die de veiligheidscheck per ongeluk heeft ontvangen."

'Selectief'

Het is niet de eerste keer dat het fout gaat met de veiligheidscheck van Facebook. In november kreeg het medium veel kritiek omdat het de dienst niet had geactiveerd na aanslagen in Nigeria en Beiroet. Facebook had de veiligheidscheck wel verstuurd na de aanslagen in Parijs in november. Het bedrijf werd verweten "selectief" te werk te gaan.

Bij de aanslag in een speeltuin in een park in Lahore zijn zeker 65 mensen gedood. Veel doden zijn vrouwen en kinderen. Meer dan 300 mensen raakten gewond door de actie van een zelfmoordterrorist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl