NOS NieuwsAangepast

Anonymous voert actie tegen Tunesië

Ze noemen het 'Operation Tunesia', de nieuwe aanval van actiegroep Anonymous. Al enkele dagen voert de groep zogenoemde Ddos-aanvallen uit op websites van de Tunesische regering. De sites zijn al dagen onbereikbaar.

Anonymous voert de aanvallen uit, omdat de Tunesische regering vorige maand de websites van WikiLeaks blokkeerde. Ook alle websites die over de door WikiLeaks gelekte documenten publiceren, zouden zijn geblokkeerd.

Open brief

In een open brief riep Anonymous de Westerse media gisteren op om solidariteit te tonen met de situatie in Tunesië, en met de demonstranten die daar de straat op zijn gegaan. In de brief schrijft de actiegroep:

"Wij constateren dat de aanhoudende protesten in Tunesië weinig aandacht krijgen in de Westerse media. Het is de verantwoordelijkheid van de vrije pers om verslag te doen van de situatie, daar waar de gecensureerde media dat niet kan (…) We vragen journalisten om te luisteren naar de roep om hulp van de Tunesiërs in deze uiterst moeilijke tijden."

IJs invliegen

Tunesië komt er op Wikileaks niet goed van af. In een gelekt ambtsbericht op Wikileaks uit juli 2009 stelt de Amerikaanse ambassadeur Robert Godec dat de Tunesische president Ben Ali "het contact met de Tunesische bevolking is verloren". Volgens Godec tolereert de president geen kritiek en moet de regering een steeds groter beroep doen op de politie om de macht te behouden.

De excessen van de presidentiële familie nemen toe, zo is te lezen op Wikileaks. Zo liet de schoonzoon van de president voor een diner het ijs met een privé vliegtuig vanuit St. Tropez invliegen. Diezelfde schoonzoon heeft volgens het ambtsbericht ook een tijger als huisdier. De vrouw van de president vliegt op haar beurt regelmatig naar Europese hoofdsteden om daar te gaan winkelen. Deze excessen zorgen ervoor dat de bevolking een grote afkeer heeft van de familie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl