NOS Voetbal

Cillessen breekt neus en gaat niet mee naar Engeland

Cillessen breekt neus na duel met Huntelaar

Tegenslag voor Oranje tijdens de training van vanmiddag in Alkmaar. Doelman Jasper Cillessen heeft zijn neus gebroken en haakt af voor het duel met Engeland van dinsdag. De keeper kwam hard in botsing met Klaas-Jan Huntelaar en verdween dizzy naar de kleedkamer.

Bondscoach Danny Blind zal later bekendmaken of hij een vervanger voor Cillessen oproept. Kenneth Vermeer (Feyenoord) en Jeroen Zoet (PSV) zijn de huidige twee goalies in de selectie van Oranje.

"Ik wilde hem nog ontwijken. Maar ik raakte zijn neus met mijn schoen", vertelde Huntelaar. "Het zag er bloederig uit. Ik heb ook wel eens mijn neus gebroken, dat is geen pretje."

Huntelaar: er was aardig wat bloed

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Cillessen gewond raakt aan zijn hoofd. Als Ajax-keeper kwam hij in januari hard in aanraking met ADO-speler Ruben Schaken waarna hij enkele dagen met een masker trainde.

Lichte blessure Blind

Ook Daley Blind haalde het einde van de oefensessie niet. Hij ging naar de kant met een spierblessure, die niet ernstig lijkt. "Mijn hamstring is stijf. Ik wilde geen risico nemen met het oog op de komende wedstrijden. We moeten even kijken hoe het loopt nu. Maar ik denk dat het wel meevalt."

Blind was tegen Frankrijk de aanvoerder nadat Wesley Sneijder geblesseerd was uitgevallen. Sneijder is er dinsdagavond tegen Engeland sowieso niet bij.

Jasper Cillessen verlaat met een gebroken neus de training van Oranje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl