NOS NieuwsAangepast

Dakloze met 'gouden radiostem' is internethit

Met zijn 'gouden stem' is de dakloze Amerikaan Ted Williams deze week een internethit geworden. In een YouTube-video blijkt de man een prachtige radiostem te hebben. Het filmpje werd sinds maandag op YouTube ruim twee miljoen keer bekeken.

Ted Williams stond al een tijd bij een druk kruispunt om geld op te halen. In zijn handen had hij een bord met daarop de tekst: "Ik heb een door God gegeven geschenk van een stem. Ik ben een ex-radio-omroeper die het moeilijk heeft. Alstublieft! Elke hulp wordt zeer gewaardeerd. Dank u en God zegene u. Fijne feestdagen."

Een verslaggever van een lokaal radiostation stopte vorige maand zijn auto en filmde de man. Williams vertelde in het interview dat hij is opgegroeid in Brooklyn, New York, en op zijn veertiende verslingerd raakte aan radio. "Ik kan geen acteur of tv-persoonlijkheid worden, maar die stem heb ik ontwikkeld. Ik ben ervoor naar school geweest." Daarna raakte Williams verslaafd aan alcohol en drugs, maar hij is nu twee jaar clean, zegt hij in de video.

Aanbiedingen

Via het linkforum Reddit is gisteren een actie op touw gezet om Williams te helpen. Er is omgerekend zo'n 750 euro ingezameld. Ook krijgt hij een telefoon en een pak. Verder mag Williams opnames in een studio maken en biedt iemand aan om zijn producer te worden. De initiatiefnemers van de actie zijn naar Ted op zoek om hem de giften te overhandigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl