De paus leidt de Kruisweg bij het Colosseum
NOS Nieuws

Metaaldetectoren begeleiden paus op Kruisweg

Bij het Colosseum in Rome heeft paus Franciscus de zogenoemde Kruisweg geleid. Tienduizenden gelovigen herdenken met deze processie op de avond van Goede Vrijdag de kruisigingsdood van Jezus Christus.

De beveiliging was zo kort na de aanslagen in Brussel strenger dan ooit. De politie inspecteerde met honden de route in en buiten de oude arena op explosieven. Gelovigen die meeliepen in de processie werden op wapens gecontroleerd door agenten met metaaldetectoren. Ook werden tassen doorzocht.

Franciscus veroordeelde in een toespraak het recente geweld. "Zij die namens hun geloof terreur plegen, ontheiligen Gods naam", zei de paus. Ook refereerde hij aan de vluchtelingencrisis. Franciscus noemde de Middellandse en de Egeïsche Zee "onverzadelijke kerkhoven, die ons onverschillige en verdoofde geweten reflecteren".

Eerder op de dag liepen duizenden mensen in Jeruzalem al langs de route die Christus ooit zelf met het kruis op zijn rug zou hebben afgelegd. Ze liepen naar de kerk die gebouwd is op de plaats waar hij zou zijn gekruisigd.

Paus Franciscus leidt de Kruisweg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl